Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Εκπαιδευτική Ενημέρωση 29/05/2014 Μετά από μεγάλο διάστημα, λόγω εκλογικής περιόδου, επανέρχομαι. Υποχρεωτικά, θα βάλω και κάποιες παλιές ειδήσεις και σιγά-σιγά τις επόμενες μέρες θα φτάσω στα τωρινά (κυρίως την τράπεζα θεμάτων που έχει αρχίσει να προκαλεί -επιτέλους!- κάποιο ντόρο): 1) ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Χωρίς σχόλια: http://bit.ly/1kqYy59 2) ΔΙΕΘΝΗ Στην Αγγλία, το Υπουργείο Παιδείας σκέφτεται να ξεκινήσει τις εξετάσεις στην ηλικία των 4 (!!!) με μια διαγνωστική αξιολόγηση τότε. Το σωματείο των εκπαιδευτικών σκέφτεται να το μπλοκάρει με μια μαζική καμπάνια πολιτικής ανυπακοής, στο όνομα της "υγιούς ανάπτυξης" των παιδιών. Επειδή η Αγγλία αποτελεί μοντέλο για τους δικούς μας "φωστήρες", καλό είναι να παρακολουθούμε τι γίνεται εκεί: http://bit.ly/1hqGlmB 3) ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Υπογράφηκαν οι πρώτες 85 απολύσεις εκπαιδευτικών μετά από 100 χρόνια: http://bit.ly/1kqVHcB 4) ΓΚΡΑΦΙΤΙ Μετά από πρόταση της Α' ΕΛΜΕ μας (και όχι απλά του Προέδρου της, όπως λέει το δημοσίευμα) και τη γενναία οικονομική ενίσχυση του Δήμου Κορινθίων (επειδή είναι σε σχολικό κτήριο), ζωγραφίστηκε από τα παιδιά των σχολείων 1ΓΥΜΚΟΡ, 1ΓΕΛΚΟΡ, ΕΣΠΓΥΜΚΟΡ ο τοίχος έξω από την ΕΛΜΕ. Η εκπ. κοινότητα, με όπλο τη μάθηση, χτυπάει τις "κορίνες" της αμάθειας: http://bit.ly/1nxXXBH 5) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DRUPΑL H alfavita.gr σε συνεργασία με την ομάδα τεχνικής της υποστήριξης οργανώνει διημερίδα πάνω στο Drupal 7. Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους αλλά και σχετικά προχωρημένους χρήστες του Drupal. http://bit.ly/1pofUTd

Εκπαιδευτική Ενημέρωση 29/05/2014

Μετά από μεγάλο διάστημα, λόγω εκλογικής περιόδου, επανέρχομαι. Υποχρεωτικά, θα βάλω και κάποιες παλιές ειδήσεις και σιγά-σιγά τις επόμενες μέρες θα φτάσω στα τωρινά (κυρίως την τράπεζα θεμάτων που έχει αρχίσει να προκαλεί -επιτέλους!- κάποιο ντόρο):


1) ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
Χωρίς σχόλια:
http://bit.ly/1kqYy59


2) ΔΙΕΘΝΗ
Στην Αγγλία, το Υπουργείο Παιδείας σκέφτεται να ξεκινήσει τις εξετάσεις στην ηλικία των 4 (!!!) με μια διαγνωστική αξιολόγηση τότε. Το σωματείο των εκπαιδευτικών σκέφτεται να το μπλοκάρει με μια μαζική καμπάνια πολιτικής ανυπακοής, στο όνομα της "υγιούς ανάπτυξης" των παιδιών. Επειδή η Αγγλία αποτελεί μοντέλο για τους δικούς μας "φωστήρες", καλό είναι να παρακολουθούμε τι γίνεται εκεί:
http://bit.ly/1hqGlmB


3) ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
Υπογράφηκαν οι πρώτες 85 απολύσεις εκπαιδευτικών μετά από 100 χρόνια:
http://bit.ly/1kqVHcB


4) ΓΚΡΑΦΙΤΙ
Μετά από πρόταση της Α' ΕΛΜΕ μας (και όχι απλά του Προέδρου της, όπως λέει το δημοσίευμα) και τη γενναία οικονομική ενίσχυση του Δήμου Κορινθίων (επειδή είναι σε σχολικό κτήριο), ζωγραφίστηκε από τα παιδιά των σχολείων 1ΓΥΜΚΟΡ, 1ΓΕΛΚΟΡ, ΕΣΠΓΥΜΚΟΡ ο τοίχος έξω από την ΕΛΜΕ. Η εκπ. κοινότητα, με όπλο τη μάθηση, χτυπάει τις "κορίνες" της αμάθειας:

5) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DRUPΑL
alfavita.gr σε συνεργασία με την ομάδα τεχνικής της υποστήριξης οργανώνει διημερίδα πάνω στο Drupal 7. Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους αλλά και σχετικά προχωρημένους χρήστες του Drupal.
http://bit.ly/1pofUTd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου